Красимир Генов: Разказвам тази история, защото в последно време човек трудно

...
 Красимир Генов:
Разказвам тази история, защото в последно време човек трудно
Коментари Харесай

Христо Кръстев „излъсква“ публичния си образ

 Красимир Генов:
Разказвам тази история, тъй като напоследък човек мъчно може да се отърси от чувството, че живеем в паралелни светове, надалеч от действителността и същинските обстоятелства от живота. Живеем във времена, когато човек може да си построи подправен обществен облик, който е надалеч от истината в очите на десетки хора, които от близко познават дейностите на някого.
 Дегизираният Христо Кръстев  е благ и любящ своите служащи началник
На 14 януари 2019 новият сезон на предаването „ Шеф под прикритие “ по Нова телевизия потегли с епизод за „ превъплъщението “ на притежателя на „ Олинеза “ Христо Кръстев, който се дегизира с коса и мустаци, с цел да „ слезе при служащите си “ и да види на процедура какво се случва в предприятието му. Накрая същият раздаде награди с почивки в Европа, Гърция и Италия за участниците в тв предаването и даже даде обещание цялостна поддръжка за лекуването на едно от децата на една своя служителка.

Останах покъртен от наглостта, с която един човек се пробва да „ излъска “ обществения си облик и да се облече в одеждите на бял и добър притежател на „ Олинеза “. Защото каквито и премени на благонравна овчица да надене един свиреп вълк, той постоянно ще си остане в очите ми лъжец, който не се посвени да открадне от съдружниците си завода с поредност от подправени събрания на акционерите, подправени прехвърляния на дялове, имущество и търговски марки за десетки милиони лв..
 Истинският Христо Кръстев  е обвиняем за измами, документни закононарушения, корист със служебно състояние за милиони левове, като единствено по едно от обвиняванията против него го грози затвор до 30 години.
Защото истината е прекомерно надалеч от това, което Христо Кръстев желае да построи за себе си като обществен облик.

Христо Кръстев сега е обвиняем за измами, документни закононарушения, корист със служебно състояние за милиони левове, като единствено по едно от обвиняванията против него го грози затвор до 30 години. С поредност от дейности той съумя да понижи каузи ми в „ Партньори “ АД, което беше мажоритарен притежател в „ Олинеза “, от близо 50 на 100 на 2,02 на 100. На процедура Христо Кръстев, воден от големите си упоритости за пари и власт, с няколко „ ювелирни ” акции и благодарение на безскрупулния си юрист съумя да открадне дяловете от нас, останалите акционери в завода. По този метод, сходно на приказката за Пепеляшка, само че не с добрина, усмивка и усърдие, а с изцяло действителни лъжливи действия, от малък акционер този човек се трансформира в едноличен притежател.

Историята на „ Олинеза “ потегля през 1994 година по концепция на Александър Найденов, който притегля в екипа на сдружението Христо Кръстев като елементарен наемен служащ, който да движи индустриалните процеси. С времето Кръстев става съсобственик в „ Олинеза “, а през 2015 година държи 60 на 100 от дяловете й дружно с други съдружници посредством „ Партньори “ АД. Основателят на фабриката Александър Найденов има 40 на 100 посредством една своя компания.

Но през лятото на 2015 година Кръстев, на който по-рано са му подали пръст, желае да отхапе цялата ръка и желае цялата власт и в действителност узурпира дяловете на съдружника си Александър Найденов и на останалите акционери.

Без страсти ще се опитам фактологично да опиша закононарушенията, които извърши Христо Кръстев, по този начин както са разказани в обвинителния акт на Софийска градска прокуратура от 17 юли 2018 година

Едно от основните дейности по завладяването на завода „ Олинеза “е подправено общо заседание, извършено сякаш на 14 август 2015 година На него Христо Кръстев и довереното му лице Иван Янков вземат решение за изключване на Александър Найденов като съучастник. От записите на охранителните камери излиза наяве, че съвещание не е имало. Вижда се по какъв начин към 08:00 часа сутринта за няколко минути Кръстев и Янков са заседавали в зала, охранявана от хора, които не са допускали никого вътре.

Още същия ден стартира престъпното източване на сметките на „ Олинеза “ от Христо Кръстев. На 17 август 2015 той превежда 180 000 лв. на на практика неговата компания „ Кокони “ ООД с съображение за заплащане „ по контракт от 14 август 2015 ” и фактура, без да има действителна доставка на артикули и услуги. Същия ден превежда още 185 000 лв. на компанията на майка му „ Хриси 99 “ ЕАД, с съображение „ по контракт от 14 август 2015 ” и без фактура. На 18 август 2015 превежда още 300 000 лв. още веднъж „ по контракт ” и без доставка. На 28 септември 2015 прави необикновен залог в интерес на майчината компания „ Хриси 99 “ ЕАД на финансови средства и движимости на обща стойност 2 922 434 лв.. Парите са 2 385 000 лв., а цялото офис съоръжение и индустриални уреди са за 537 434 лв. по амортизационна стойност.

Следват поредност от неизгодни покупко-продажби, за източване на завода, на обща стойност 26 119 618 лв.. На 20 септември 2015 Кръстев дружно с Иван Янков, неговото доверено лице и изпълнителен шеф на завода, продават общо 29 броя търговски марки и 9 броя индустриален дизайн на компанията „ Тритон “ ООД, също на процедура благосъстоятелност на Христо Кръстев, за сумата от едвам 170 000 лв. при пазарна стойност на същите от 24 987 000 лв.. След това, на 15 октомври 2015, продава 8 парцела на сдружението за сумата 1 200 000 лв. при пазарна цена от 1 509 200 лв.. На 8 декември 2015 с подписа на Иван Янков, само че по разпореждане на Христо Кръстев, са продадени още 15 парцела, благосъстоятелност на „ Партньори “ АД. Купувач е „ Олинеза Премиум “, представлявано и на процедура еднолично притежавано от Христо Кръстев. Продажбата е за 548 588 лв. при пазарна оценка 1 542 006 лв..

В обвинителния акт в детайли са записани извършените от Христо Кръстев, майка му Лилия Христова и довереното му лице Иван Янков поредност от подправени общи събрания на акционерите на „ Партньори “ АД – общо 6 в интервала от 7 октомври 2014 година до 31 декември 2015 година С тях е повишен капитала на „ Партньори “ АД от 77 240 лв. на  1 724 490 лв. с апорт на 5 недвижими парцела като се издават 1 647 250 поименни акции с право на глас с номинал 1 лев. Така Христо Кръстев получава без правно съображение 47,963 на 100 от собствеността на Красимир Генов, равняващо се на  1 021 718 лв. от неразпределен дял в „ Партньори “ АД и 739 599 лв. от недвижимо имущество, благосъстоятелност на „ Партньори “ АД, както и 28 на 100 от дяловете на Красимир Генов в „ Олинеза “ ООД, равняващо се на 7 958 576 лв. от цената на „ Олинеза “ като дружество и 3 592 996 лв. доходи от съучастия. Освен това е придобил и 28 на 100 от дяловото присъединяване на Красимир Генов в „ Партньори 2011 “ АД на стойност 345 337 лв. Това нагоре е извадка от Обвинителния акт. С къси думи това открадна от мен лицето, което от телевизионния екран се показа надали не за най-лъчезарния, най-отговорен и угрижен за ориста на служащите си актуален шеф.

Всички тези противозаконни дейности по прехвърляния на дялове ми донесоха щета на обща стойност 13 658 226 лв., както е посочено в обвинителния акт на СГП. Толкова пари открадна от мен индивида, който от телевизионния екран с усмивка раздава награди под формата на екскурзии на довчерашните и мои служащи с парите, откраднати от мен.

Последното обвиняване против Христо Кръстев е неплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – за 47 000 лв., още веднъж посредством потреблението на документ с погрешно наличие в годишната си декларация от 2015 година Той не е заявил доходи за 487 000 лв. и разноски за 15 000 лв.. За мое утешение се оказа, че освен аз и досегашния ми съучастник Александър Найденов сме пострадали от дейностите на крадеца, а и страната също е завлечена.

За всички тези свои действия и ювелирни дейности Христо Кръстев е обвиняем по 4 члена на Наказателния кодекс: член 212 за потребление на документи с погрешно съдържание; член 203 за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, при което лишаването от независимост е до 30 години; член 220 за подписани неизгодни покупко-продажби и член 255 за укриване на налози.

Съдебното гонене в Софийски градски съд към този момент стартира. Заедно с Христо Кръстев подсъдими по делото са дясната му ръка Иван Янков и майка му Лилия Христова.

Надявам се и желая да имам вяра, че българското правораздаване ще се оправи с крадеца и ще постанови обективна присъда за престъпните действия на Христо Кръстев и двамата му съучастници.

Общественият ракурс на моята болежка е подбуден от това, че не е обикновено човек, направил толкоз нечистоплътни и надалеч от визиите за честност дейности, причинил  толкоз доста зло на съдружниците си и предприятието, в което си вади хляба, да се показва като добродушен човек, който е подготвен да отдели от залъка си, с цел да види служащите си усмихнати.  Защото това фрапантно контрастира с методите му на деяние и държание в действителния живот.

Благодаря на всички тези служащи и чиновници, които дадоха 10, 15, 20 години от живота си, труда си, работиха безрезервно, с цел да се построи и утвърди името Олинеза – изкусителната, сладка хапка за всепоглъщащата лакомия. Всички тези, които си потеглиха – без показни награди, огорчени, разочаровани, тъжни или гневни.

Благодаря ви за отделеното време да споделите моята истина!

Надявам се да изразите своята дейна гражданска позиция като публицисти и да разкажете този житейски сюжет, като по този начин открехнете вратата на обществото за дълго чаканата и бленувана Истина в живота ни.

Изпращам ви копие на обвинителния акт на Софийска градска прокуратура, с цел да се запознаете персонално и от близко с действията на Христо Кръстев.

Красимир Генов е някогашен стопански шеф на завода „ Олинеза “, до лятото на 2015 година

Прилагаме обвинителен акт на Прокуратурата на Република България:

20180717-Обвинителен акт-

 

Виж всички публикации от Красимир Генов-->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР